Reteta zilei: Carne de porc cu cartofi
PrinteazaO reteta de carne de porc cu cartofi din: cartofi, frunza de dafin, sare, ulei de masline, carne de porc, sos de soia, ceapa, usturoi, smantana, marar, condimente si mozzarella.
Ingrediente:
- 1,5kg cartofi
- 1 frunza dafin
- 1/2 lingura sare
- 3-5 linguri ulei de masline pt carnea de porc, ceapa si usturoi
- 1kg carne de porc
- 1 lingura sos soia
- 1 ceapa
- 5 catei de usturoi
- 1 cana smantana lichida
- 1/4 cana marar proaspat
- 1 lingura condimente
- 1 cana mozzarella rasa
Mod de preparare:
Cartofii se spala, se curata de coaja, se taie in bucati mari si se pun intr-o oala cu apa rece. Se adauga frunza de dafin si sarea. Se fierb timp de 15 minute la foc mediu pana cand cartofii pot fi intepati cu o furculita, dar nu sunt pe deplin fierti. Se scurg cartofii si se pun intr-un castron mare.
In timp ce cartofii fierb, se taie carnea de porc in bucati mici. Intr-o tigaie se pune ulei si se prajeste carnea 7-10 minute. Se adauga sosul de soia si se amesteca bine. Cand carnea devine maronie se indeparteaza de pe foc. Se pun apoi in tigaie usturoiul zdrobit care se gateste cateva minute amestecand continuu avand grija sa nu se arda, dupa care se scoate intr-un castron.
Se mai adauga putin ulei de masline si se caleste ceapa tocata marunt. Intr-un bol mare se combina cartofii fierti cu ceapa, usturoiul, mararul, smantana lichida si se condimenteaza. Amestecul se pune intr-un vas de copt dreptunghiular si deasupra se imprastie carnea de porc. Vasul se acopera cu folie de aluminiu si se introduce pentru 15 minute in cuptorul preincalzit.
Dupa 15 minute se indeparteaza folia de aluminiu, se presara mozzarella rasa si preparatul nostru va mai sta 2 minute la cuptor pentru ca branza sa se topeasca. Carnea de porc cu cartofi merge foarte bine alaturi de muraturi.
Carne de porc cu cartofi
Pofta buna!
Nu prea e sanatoasa combinatia asta, dar este foarte gustoasa 🙂