Reteta zilei: Carne de porc cu orez
PrinteazaO reteta de carne de porc cu orez din: carne de porc, ceapa, morcovi, ardei, orez, cartofi, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente:
- 6 felii mai groase de carne de porc
- 5 cepe
- 3 morcovi
- 1 ardei
- 1 cana orez
- 4 cartofi
- 0 legatura patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Morcovii se spala, se curata si se dau pe razatoare. Ceapa si ardeii se curata si se toaca marunt. Intr-o tigaie cu putin ulei, legumele se pun pe foc.
Se amesteca si dupa 2-3 minute se adauga orezul, sare si piper. Cand orezul incepe sa sfaraie se mai lasa putin, dupa care compozitia se pune intr-o tava.
Se intinde uniform amestecul de legume si orez, apoi se acopera cu carnea de porc care inainte a fost condimentata.
Cartofii se curata, se taie rondele si se pun pe marginea tavii in care se vor turna 2 cani de apa. Tava se acopera cu folie de aluminiu si se introduce la cuptor.
Cu zece minute inainte de final se inlatura folia de aluminiu pentru a da voie cartofilor si carnii sa se rumeneasca.
Carnea de porc cu orez se serveste calda si este perfecta pentru o masa in familie.
Carne de porc cu orez
Pofta buna!
Incoming search terms:
- orez cu carne de porc la cuptor
- orez la cuptor cu carne de porc
- pilaf de orez cu carne de porc
- pilaf cu carne de porc
Foarte bine arata mancarea asta 😉
Simpla si buna 😉
Simple si bun, chiar imi place porcoul cu orez