Reteta zilei: Cartofi noi copti cu usturoi, patrunjel si marar

Printeaza

Cartofi noi copti cu usturoi, patrunjel si marar din: cartofi noi, ulei de masline, patrunjel, sare, piper, usturoi, marar.

Cartofi noi copti cu usturoi, patrunjel si marar

Cartofi noi copti cu usturoi, patrunjel si marar

 

Ingrediente:

  • 2 kg cartofi noi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ½ lingurita patrunjel uscat
  • 1 lingurita de sare
  • ½ lingurita piper proaspat macinat
  • 2 catei de usturoi, pisat
  • marar proapat, tocat

 

Mod de preparare:

Se taie cartofii felii groase. Puneti cartofii intr-o oala si acoperiti cu apa calda. Fierbeti timp de 7-9 minute Opriti focul si scurgeti apa.

Intr-un castron mic, se amesteca impreuna 2 linguri de ulei de masline, 2 catei de usturoi pisat, 1 ½ lingurita patrunjel uscat, 1 lingurita sare si ½ lingurita piper negru.

Cartofi noi copti cu usturoi, patrunjel si marar

Amestecati usor cartofii cu amestecul de condimente. Transferati cartofii intr-o tava pe hartie de copt si coaceti la 200C pentru 10-15 minute. Garnisiti cu marar proaspat tocat si serviti.

Cartofi noi copti cu usturoi, patrunjel si marar

Cartofi noi copti cu usturoi, patrunjel si marar

Cartofi noi copti cu usturoi, patrunjel si marar

Pofta buna!

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.