Friptură de Porc cu Glazură de Arțar. Combină dulceața siropului de arțar cu suculența cărnii de porc. Această rețetă oferă o notă de sofisticare printr-o glazură bogată și caramelizată, perfectă pentru o cină în familie sau o ocazie specială. Timp de preparare Pregătire: 15 minute Gătire: 1 oră Total: 1 oră 15 minute Ingrediente Mușchi […]
Reteta zilei: Chifle cu cartofi
PrinteazaChifle cu cartofi din: drojdie uscata, lapte, cartofi fierti, faina, zahar, sare, ou, unt nesarat, cimbru.
Ingrediente:
- 8 g drojdie uscata
- 1 1/4 ceasca lapte
- 1/2 ceasca cartofi fierti
- 4 1/2 cesti faina
- 1/4 ceasca + 1 lingura zahar
- 1 1/2 lingurița sare
- 1 ou
- 4 linguri unt nesarat
pentru glazura:
- 1 ou batut cu 1 lingura de apa
- frunze cimbru
- Sare
Mod de preparare:
Adaugați drojdia intr-un bol si adaugati laptele. Amestecati ușor pentru a se combina. Lasati sa stea 5-10 minute.
Pasati cartofii. Combinati cu amestecul de drojdie.
Adaugati faina, zaharul, sarea și oul. Bateti bine cu mixerul. Apoi se adauga untul si se bate din nou bine pana se incorporeaza.
Framantati timp de 5-10 minute. Aluatul trebuie sa fie elastic și ușor lipicios.
Acoperiti bolul cu folie de plastic si cu un prosop de bucatarie si lasati sa creasca 1-1.5 ore.
Presarati faina pe suprafața de lucru.
Adaugati aluatul si impartiti in 12 parti egale din care formati chifle. Puneti in tava si acoperiti din nou cu folie sa mai creasca, tot 1-1.5 ore.
incalzeste cuptorul la 200 ° C. Ungeti cu amestec de ou, presarati Frunze de cimbru sis are si dati la cuptor pentru 15-20 de minute.
Lasati sa se raceasca si serviti.
Chifle cu cartofi
Pofta buna!
Friptură de Porc cu Glazură de Arțar
Arata bine chiflele
Da, si mie-mi plac chiflele astea 🙂