Cotlete de miel in crusta de branza din: cotlete de miel, branza, frunze de busuioc, rosii uscate, sare, piper, ulei si unt. Ingrediente: 8 cotlete de miel 120 g branza rasa 4 frunze de busuioc 50 g rosii uscate sare piper ulei unt Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 250C. Cotletele de miel […]
Reteta zilei: Cotlete de miel in crusta de pesmet si fistic
PrinteazaCotlete de miel in crusta de pesmet si fistic din: iaurt, suc de lamaie, fulgi de ardei, sare, piper, cotlete de miel, pesmet, fistic, fulgi de ardei, sare, piper, unt si ulei de masline.
Ingrediente pentru marinata:
- 1/2 cana iaurt
- 2 linguri suc de lamaie
- 1/2 lingurita fulgi de ardei rosu
- 1/2 lingurita de sare
- 1/4 lingurita piper
- 6-8 cotlete de miel
crusta:
- 1/2 cana pesmet
- 3 linguri fistic decojit
- 1 lingurita fulgi de ardei rosu
- sare si piper, dupa gust
gatirea cotletelor:
- 1 lingura unt nesarat
- 1-2 linguri de ulei de masline
Mod de preparare:
Amestecati impreuna primele 5 ingrediente pentru marinata intr-un castron.
Adaugati cotletele si lasati la marinat cel putin 1 ora.
Intr-un robot de bucatarie procesati pesmetul, fisticul, fulgii de ardei, sarea si piperul.
Transferati intr-un bol.
Incalziti cuptorul la 200C.
Scoateti cotletele de miel din marinata, dati prin amestecul de pesmet si apoi adaugati in ulei incins intr-o tigaie.
Gatiti 1-2 minute pe fiecare parte, apoi transferati in cuptor pentru inca 5 minute.
Serviti cu garnitura dupa preferinta.
Cotlete de miel in crusta de pesmet si fistic
Pofta buna!
Pofta buna!
Arata foarte bine cotletele de miel. Ai un 10 cu plus de la mine
Si mie-mi plac 🙂