Reteta zilei: Deliciu cu zmeură şi bezea

Printeaza

O reteta delicioasa de deliciu cu zmeura si bezea din: zmeura, faina, unt, zahar pudra, fructe de padure, topping de zmeura si oua.

 Deliciu cu zmeură şi bezea

Ingrediente:

  • 200 gr zmeură
  • 350 gr făină
  • 100 gr unt
  • 100 gr zahăr pudră
  • 50 gr dulceaţă de fructe de pădure
  • 50 ml topping de zmeură
  • 4 ouă

 

 

Mod de preparare:

Intr-un vas se ameste­că făina, untul şi gălbenu­şurile până se obţine un aluat omogen, care se întin­de, se pudrează cu puţină făină, se împachetează şi se lasă 15 minute la rece.

Deliciu_cu_zmeura_si_bezea_02

Aluatul se intinde pe masă într-o foaie subţire şi se aşează într-o tavă unsă şi tapetată cu făină, apoi se introduce în cuptorul încins la 180°C pentru circa 10-15 minute.

Deliciu_cu_zmeura_si_bezea_03

Albuşurile se bat spu­mă tare cu zahărul pudră, apoi în ele se încorporează trei sferturi din cantitatea de zmeură, după care se toarnă în tavă peste foaia pe jumătate coaptă.

Deliciu_cu_zmeura_si_bezea_04

Se ornează cu restul de zmeură, din loc în loc se pune şi dulceaţa din fructe de pădure, se introduce din nou în cuptor până se rumeneş­te frumos pe deasupra, iar la servire se stropeşte cu topping de zmeură.

Deliciu cu zmeură şi bezea

 Deliciu cu zmeură şi bezea

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.