Reteta zilei: Fettuccini cu ciuperci
PrinteazaFettuccini cu ciuperci din: ciuperci, ceapa, usturoi, unt, ulei de masline, ciuperci, sare, vin, piper, patrunjel, coaja de lamaie, parmezan, smantana, fettuccini.
Ingrediente:
- 1 kg ciuperci proaspete
- 1 ceapa, cuburi
- 2 catei de usturoi, tocat
- 3 linguri de unt
- 2 linguri de ulei de masline
- 2 lingurite ciuperci uscate
- 1 lingurita de sare
- ½ ceasca de vin alb
- ½ lingurita piper negru proaspat macinat
- 3 linguri patrunjel proaspat, tocat
- ¼ lingurita coaja de lamaie
- ½ ceasca parmezan, ras
- ¾ ceasca smantana
- 1 pachet fettuccini, fierte al dente
Mod de preparare:
Se incing untul si uleiul intr-o tigaie mare la foc mediu. Se adauga ceapa si gatiticateva minute. Se adauga usturoiul si se gateste inca un minut.
Adaugati ciupercile, ciupercile uscate, sare și piper. Se amesteca pentru a se combina si gatiti timp de 2 minute.
Se adauga vinul, se lasa la fiert, se reduce focul la mic, se acopera si se fierbe timp de 10 minute. Adaugati patrunjel, coaja de lamaie si smantana si se fierbe timp de inca 5 minute.
Adaugati fettuccini si parmezan. Se amesteca pentru a se combina. Se stropeste cu un pic de ulei de masline si se amesteca usor. Serviti imediat garnisite cu patrunjel proaspat si parmezan.
Fettuccini cu ciuperci
Pofta buna!
Ce bine arata pastele astea cu carnati
Arata bine, o sa fac si eu, bravo pentru pastele astea!