Reteta zilei: Fettuccini cu ciuperci

Printeaza

Fettuccini cu ciuperci din: ciuperci, ceapa, usturoi, unt, ulei de masline, ciuperci, sare, vin, piper, patrunjel, coaja de lamaie, parmezan, smantana, fettuccini.

Fettuccini cu ciuperci

Fettuccini cu ciuperci

Ingrediente:

  • 1 kg ciuperci proaspete
  • 1 ceapa, cuburi
  • 2 catei de usturoi, tocat
  • 3 linguri de unt
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 2 lingurite ciuperci uscate
  • 1 lingurita de sare
  • ½ ceasca de vin alb
  • ½ lingurita piper negru proaspat macinat
  • 3 linguri patrunjel proaspat, tocat
  • ¼ lingurita coaja de lamaie
  • ½ ceasca parmezan, ras
  • ¾ ceasca smantana
  • 1 pachet fettuccini, fierte al dente

 

Mod de preparare:

Se incing untul si uleiul intr-o tigaie mare la foc mediu. Se adauga ceapa si gatiticateva minute. Se adauga usturoiul si se gateste inca un minut.

Adaugati ciupercile, ciupercile uscate, sare și piper. Se amesteca pentru a se combina si gatiti timp de 2 minute.

Fettuccini cu ciuperci

Se adauga vinul, se lasa la fiert, se reduce focul la mic, se acopera si se fierbe timp de 10 minute. Adaugati patrunjel, coaja de lamaie si smantana si se fierbe timp de inca 5 minute.

Fettuccini cu ciuperci

Adaugati fettuccini si parmezan. Se amesteca pentru a se combina. Se stropeste cu un pic de ulei de masline si se amesteca usor. Serviti imediat garnisite cu patrunjel proaspat si parmezan.

Fettuccini cu ciuperci

Fettuccini cu ciuperci

Fettuccini cu ciuperci

Pofta buna!

2 comentarii

  1. Ce bine arata pastele astea cu carnati

  2. Arata bine, o sa fac si eu, bravo pentru pastele astea!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.