Reteta zilei: Gem de capsune si banane
PrinteazaGem de capsune si banane – Aparitia capsunelor este o bucurie pentru noi toti, iar in combinatie cu bananele, rezulta o reteta de gem de la care nimeni nu poate sa se abtina.
Ingrediente:
- 1kg capsune
- 2 banane
- 1 kg zahar
- sare de lamaie
Mod de preparare:
Capsunele se spala, se curata de codite si se pun intr-un castron. adauga bananele taiate in bucati, dupa care se pune zaharul.
zdrobesc capsunele si bananele cu ajutorul mainilor si se lasa compozitia cel putin 2 ore la frigider pentru ca zaharul sa se poata dizolva.
Din compozitia astfel obtinuta se iau maxim 3 polonice si se toarna intr-o cratita.
pune pe aragaz si cand incepe sa fiarba se lasa 7 minute la foc mediu pana cand gemul de capsune si banane incepe sa se ingroasa.
mai lasa 3-5 minute la o parte de pe foc pentru ca spuma sa se lase.
pune gemul de capsune si banane intr-un borcan in care am presarat cateva cristale de sare de lamaie.
repeta procedeul pana se sfarseste compozitia.
Daca din prima tura nu se umple un borcan, acestuia i se pune capacul si se va umple din urmatoarea tura.
Nu va faceti griji daca gemul este mai lichid, atunci cand se va raci devine ca o marmelada.
Din compozitia prezentata mai sus obtineti aproximativ 4 borcanele cu gem de capsune si banane.
Daca doriti un gem care sa pastreze culoarea si gustul capsunelor alegeti metoda de fierbere recomandata de noi si cu siguranta acest gem de capsune si banane va deveni preferatul intregii familii.
Gem de capsune si banane
O combinație dulce și aromată, potrivită pentru o gamă largă de preparate culinare și băuturi.
Mic dejun și gustări:
Pâine prăjită sau croissante:
Gemul de căpșune și banane este perfect pentru a fi întins pe pâine prăjită, croissante sau biscuiți.
Clătite și waffles:
Adaugă o lingură generoasă de gem pe clătite sau waffles pentru un mic dejun dulce și delicios.
Terci de ovăz:
Îmbogățește un bol de ovăz fierbinte cu o lingură de gem pentru un plus de savoare.
Iaurt sau granola:
Amestecă-l în iaurt simplu sau cu granola pentru o combinație dulce-acrișoară.
Deserturi:
Prăjituri și torturi:
Gemul poate fi folosit ca strat într-un tort, umplutură pentru prăjituri sau ca topping pentru tarte.
Brioșe și rulade:
Este ideal pentru a umple rulade sau pentru a adăuga o notă dulce brioșelor.
Înghețată:
Servește-l ca topping pentru înghețată de vanilie sau iaurt înghețat.
Cheesecake:
Oferă un strat suplimentar de dulceață peste cheesecake-uri.
Mâncăruri principale:
Brânzeturi:
Se potrivește cu brânzeturi moi, precum brie sau mascarpone, sau cu brânzeturi semi-tari, cum ar fi gouda.
Platouri de aperitive:
Adaugă o notă fructată pe platouri de aperitive alături de biscuiți sărați, nuci și brânzeturi.
Asocieri cu băuturi:
Ceaiuri:
Ceaiuri fructate, ceai verde sau ceaiuri florale (de trandafiri, hibiscus) se potrivesc de minune cu dulceața gemului.
Cocktailuri:
Gemul poate fi utilizat ca bază pentru cocktailuri, cum ar fi un strawberry-banana mimosa sau un daiquiri tropical.
Smoothies:
Adaugă o lingură de gem într-un smoothie cu lapte, iaurt sau lapte vegetal pentru un gust intens.
Lapte cald:
Îmbogățește un pahar de lapte cald cu gem pentru o băutură reconfortantă.
Vinuri și șampanie:
Vinurile dulci (Moscato, Riesling) sau șampania brută creează un contrast interesant cu dulceața gemului.
Pofta buna!
+10
Foarte tare gemul ca capsune si baane. Arata foarte bine
Vreau si euuuuu
Arata foarte bine!