Reteta zilei: Gogosi pufoase
PrinteazaGogosi pufoase din: faina, lapte, unt, ulei, oua, drojdie, zahar, esenta de vanilie, coaja de lamaie, sare, ulei si zahar pudra.
Ingrediente:
- 1kg faina
- 400ml lapte
- 50g unt
- 50ml ulei
- 2 oua
- 50g drojdie proaspata
- 6 linguri zahar
- esenta de vanilie
- coaja rasa de la o lamaie
- praf de sare
- ulei pentru prajit gogosile
- zahar pentru pudrat
Mod de preparare:
Se amesteca bine drojdia cu 100ml lapte caldut pana se dizolva. 300ml lapte caldut se amesteca bine cu zaharul.
Intr-un vas mai mare se amesteca bine faina cu drojdia dizolvata, ouale, laptele indulcit, untul topit, esenta de vanilie, sarea, coaja rasa de lamaie si se framanta cateva minute.
Cand aluatul este pufos, se pune uleiul si se framanta din nou pana cand uleiul se incorporeaza in coca si incepe sa faca bule de aer.
Se lasa coca acoperita cu un prosop la crescut, la loc cald, pana isi dubleaza volumul.
Dupa ce a crescut, coca se mai framanta putin, dupa care se intinde cate o foaie de 1cm grosime si se taie aluatul in diverse forme.
Se lasa gogosile din nou la dospit timp de 45 minute.
Se pune ulei intr-o tigaie si cand uleiul este incins se pun formele de gogosi si se prajesc pe ambele parti, incepand cu partea cu care au stat la dospit.
Se scot gogosile pe un prosop de hartie si se pudreaza cu zahar.
Gogosi pufoase
Pofta buna!
Incoming search terms:
- gogosi pufoase
vreau si eu 2 gogosi 🙂
Mi-ai facut pofta de gogosi!
Vreau si eu gogosi din astea
Azi fac si eu gogosi