Reteta zilei: Iceberg cu ciocolată
PrinteazaO reteta delicioasa de iceberg de ciocolata din: fursecuri cu ciocolata, unt, ciocolata alba, branza de vaci, zahar, cacao, oua, frisca, gelatina si jeleu transparent.
Ingrediente:
- 400 gr fursecuri cu ciocolată
- 100 gr unt
- 150 gr ciocolată albă
- 200 gr brânză de vaci
- 50 gr zahăr
- 10 gr cacao
- 2 ouă
- 100 gr frişcă
- 1 pliculeţ de gelatină
- 100 gr jeleu transparent
Mod de preparare:
Fursecurile se sfărâmă în bucăţi mai mici, apoi se amestecă cu untul şi se pun într-o formă dreptunghiulară care apoi se introduce în frigider.
Gelatina se dizolvă în 100 ml apă, iar ciocolata se pune la topit. Brânza se a- mestecă cu zahărul şi gălbenuşurile.
In compoziţia de brânză se adaugă treptat ciocolata şi gelatina. Albuşurile de ou se bat spumă tare, se adaugă compoziţiei şi se amestecă uşor de jos în sus.
Compoziţia de ciocolată se întinde peste blatul de fursecuri, se ornează cu frişcă, cacao şi jeleu, apoi se ţine la rece până în momentul servirii.
Iceberg cu ciocolată
Pofta buna!