Reteta zilei: Iceberg cu ciocolată

Printeaza

O reteta delicioasa de iceberg de ciocolata din: fursecuri cu ciocolata, unt, ciocolata alba, branza de vaci, zahar, cacao, oua, frisca, gelatina si jeleu transparent.

Iceberg cu ciocolată

Ingrediente:

  • 400 gr fursecuri cu ciocolată
  • 100 gr unt
  • 150 gr ciocolată albă
  • 200 gr brânză de vaci
  • 50 gr zahăr
  • 10 gr cacao
  • 2 ouă
  • 100 gr frişcă
  • 1 pliculeţ de gelatină
  • 100 gr jeleu transparent

 

Mod de preparare:

Fursecurile se sfărâ­mă în bucăţi mai mici, apoi se amestecă cu untul şi se pun într-o formă dreptun­ghiulară care apoi se intro­duce în frigider.

Iceberg_cu_ciocolata

Gelatina se dizolvă în 100 ml apă, iar ciocolata se pune la topit. Brânza se a- mestecă cu zahărul şi găl­benuşurile.

Iceberg_cu_ciocolata_02

In compoziţia de brân­ză se adaugă treptat cioco­lata şi gelatina. Albuşurile de ou se bat spumă tare, se adaugă compoziţiei şi se amestecă uşor de jos în sus.

Iceberg_cu_ciocolata_03

Compoziţia de cioco­lată se întinde peste blatul de fursecuri, se ornează cu frişcă, cacao şi jeleu, apoi se ţine la rece până în mo­mentul servirii.

Iceberg_cu_ciocolata_04

Iceberg cu ciocolată

Iceberg cu ciocolată

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.