Granita de Piersici cu Lavandă din: piersici, flori de lavanda, zahar, apa, suc de lamaie, albus de ou. Această combinație neobișnuită de arome va aduce o notă proaspătă și elegantă la prepararea ta. Se spune că Granita a fost creată pentru prima dată în secolul al XVI-lea, în Sicilia, când oamenii au început să folosească […]
Reteta zilei: Mere caramelizate
PrinteazaMere caramelizate din: mere, bete de acadea, smantana, sare, miere.
Ingrediente:
- 8 mere, spalate , uscate și racite
- 8 bete de acadea
- 1 1/2 ceasca smantana
- 1 1/2 lingurita de sare
- 1 1/2 ceasca miere
Mod de preparare:
Intr-o tava puneti hartie de copt si pastrati deoparte. In fiecare mar infigeti cate un bat de acadea.
Intr-un castron mare puneti apa rece. Intr-o oala mare se amesteca impreuna smantana si sarea. Amestecati ocazional pana da in fiert.
Se incorporeaza mierea si amestecati constant aproximativ 10-15 minute, pana cand se caramelizeaza.
Puneti vasul apoi in castronul cu apa rece si continuati sa amestecati usor pana se ingroasa. Scufundati fiecare mar in caramel si puneti in tava.
Lasati sa se raceasca timp de 1-2 ore, apoi depozitați in frigider . Scoateți din frigider cu 30 de minute inainte de servire .
Mere caramelizate
Pofta buna!
Rețeta de Kombucha din: ceai negru, zahar, apa filtrata, kombucha, scoby, fructe, ghimbir, ierburi. Kombucha este o băutură milenară cu origini în Asia de Nord-Est, cu mențiuni care datează de peste 2.000 de ani. Această băutură fermentată este cunoscută pentru beneficiile sale potențiale pentru sănătate, datorită conținutului său bogat în probiotice și antioxidanți. Se crede […]
Ce pofta mi-ai facut. N am facut niciodata asa ceva 🙂
Au iesit bune merele caramelizate?