Reteta zilei: Păstăi de fasole la cuptor
PrinteazaO reteta de pastai de fasole la cuptor din: pastai de fasole galbena, ceapa, morcovi, usturoi, marar, cas, oua, ulei, sare, smantana si aluat.
Ingrediente:
- 1 kg păstăi de fasole galbenă
- 3 cepe
- 2 morcovi
- 1 căpăţână usturoi
- mărar
- 500 g caş
- 6 ouă
- 150 ml ulei
- sare
- 200 g smântână groasă
- 3 foi de aluat făcut în casă sau din comerţ
Mod de preparare:
Fierbi păstăile de fasole, apoi le scurgi de apă. Ceapa tocată mărunt o căleşti în puţină apă, adăugând usturoiul pisat cu sare, morcovul tocat, uleiul şi ouăle bătute.
Amesteci totul cu păstăile de fasole, dar cu grijă să nu le sfărâmi. Ungi o tavă. Faci 3 foi subţiri de aluat. întinzi prima foaie în tavă, după care torni peste ea jumătate din compoziţie, iar deasupra pui feliile de caş. Pe urmă aşezi cea de-a doua foaie de aluat, peste care torni restul compoziţiei şi feliile de caş. Deasupra, pui ultima foaie de aluat, unsă cu ulei şi dai tava în cuptor.
După răcire, serveşti plăcinta tăiată pe un platou, iar pe deasupra pui smântână şi mărarul tocat. Este un preparat ce poate fi consumat atât cald, cât şi rece, e săţios, de sezon.
Păstăi de fasole la cuptor
Pofta buna!