Paste cu sos de legume si nuci de pin din: broccoli, sparanghel, ciuperci, rosii cherry, lamaie, ulei de masline, unt, usturoi, ceapa, patrunjel, nuci de pin, paste, smantana, vin, parmezan. Ingrediente: 1 ceasca broccoli 5 fire de sparanghel, taiate felii 1 ceasca ciuperci, feliate 1 cana de roșii cherry, taiate in sferturi 1 lamaie […]
Reteta zilei: Paste cu sos de rosii si topping de branza feta
PrinteazaPaste cu sos de rosii si topping de branza feta din: usturoi, ceapa, ardei gras, ardei iute, rosii, ulei de masline, sare, piper negru, coriandru, unt, paste, branza feta, coriandru, limeta si paine cu usturoi.
Ingrediente pentru paste:
- 5 catei de usturoi
- ½ ceasca cepa tocata
- ½ ceasca ardei gras verde tocat
- 1 ardei iute
- 4 rosii
- 3 linguri de ulei de masline
- ¼ lingurița de sare
- ¼ lingurita piper negru
- 1/2 ceasca coriandru tocat
- 2 linguri de unt
- 500g paste (dupa preferinta)
pentru topping:
- 3 linguri de branza feta maruntita
- ½ ceasca coriandru tocat
- 1 limeta
- salata sau paine cu usturoi
Mod de preparare:
fierbe apa si se adauga pastele. Gatiti aproximativ 7 minute.
Strecurati pastele si lasati deoparte.
Intre timp feliati usturoiul. Taiati ceapa si ardeiul.
Feliati ardeiul iute si scoateti semintele. Se taie roșiile.
incalzește o tigaie mare la foc mediu și se adaugă ulei de masline, ceapa, ardei gras, ardei iute, rosiile și gatiti pentru aproximativ 4 minute.
adauga usturoiul, piperul, sarea si ½ ceasca de coriandru tocat. Se amesteca impreuna și se adauga untul.
Continuati sa amestecati cateva minute dupa ce se topește untul.
Clatiti pastele si adaugati pe un platou.
Acoperiti cu sosul de rosii. Garnisiti cu branza feta, coriandru si zeama de limeta.
serveste, dupa preferinta, cu salata sau paine cu usturoi.
Paste cu sos de rosii si topping de branza feta
Pofta buna!
Reteta zilei: Paste cu sos de legume si nuci de pin
Pofta buna!
Arata bine rau pastele astea
Ce bine arata pastele astea