Reteta zilei: Pate de ficat de casa cu nucsoara si ienibahar

Printeaza

O reteta de pate de ficat de casa cu nucsoara si ienibahar din: ficatei de pui, ceapa, vin alb, smantana, faina, ulei de masline, nucsoara, ienibahar, sare si piper.

Ingrediente:Pate de ficat de casa cu nucsoara si ienibahar

  • 1 kg ficăţei de pui
  • 1 ceapă
  • 1 ceşcuţă cu vin alb
  • 3 linguri cu smântână
  • 2 linguri cu făină
  • ulei de măsline
  • nucşoară
  • ienibahar
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţă ceapa, tai-o mărunt şi rumeneşte-o în ulei. Spre final, stinge cu vinul alb. Separat, spală ficăţeii, tamponează-i cu un şervet curat, tăvăleşte-i prin făină şi rumeneşte-i puţin în ulei încins.

Pate_de_ficat_de_casa_cu_nucsoara_si_ienibahar

Trece ficăţeii şi ceapa printr-o sită deasă, în amestecul astfel obţinut, adaugă smântână şi potriveşte gustul de sare şi piper.

Pate_de_ficat_de_casa_cu_nucsoara_si_ienibahar_02

Serveşte pe felii de pâine, cu nucşoară şi ienibahar deasupra.

Pate_de_ficat_de_casa_cu_nucsoara_si_ienibahar_03

Pate de ficat de casa cu nucsoara si ienibahar

Pate de ficat de casa cu nucsoara si ienibahar

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.