Reteta zilei: Platou vegetarian
PrinteazaO reteta de platou vegetarian din: dovleac, vanata, ardei gras rosu, ciuperci, ulei de masline, sare, piper, usturoi si cimbru sau oregano.
Ingrediente:
- 1 dovleac
- 1 vânătă mare
- 1 ardei gras roşu sau 1 ardei capia
- 7-8 ciuperci mari
- 1 kg roşii
- 1 lingură ulei de măsline
- sare
- piper
- 1 -2 căţei de usturoi
- cimbru sau oregano, după preferinţă
Mod de preparare:
Dovlecelul, vânata şi ardeiul le speli, le cureţi de cotoare şi le tai rondele. Aşezi pe grătar legumele şi le întorci pe ambele părţi.
Apoi le aşezi pe şerveţele absorbante. Ciupercile curăţate le pui şi pe ele pe grătar, aşa întregi. Din roşii date pe râzătoare, ulei de măsline şi usturoi, prepari un sos care se fierbe pe foc până scade bine. Condimentezi sosul.
Pe un platou, aşezi rondelele de legume şi ciupercile întregi saiu tăiate pe jumătate. Le stropeşti cu sos şi presau-i cimbru şi oregano. Le consurni calde sau reci. Poţi servi platoul vegetarian ca atare sau ca si garnitură la o friptură făcută pe grătar.
Platou vegetarian
Pofta buna!