Reteta zilei: Prajitura cu mere si inghetata

Printeaza

Prajitura cu mere si inghetata din: unt, miere, oua, praf de copt, vanilie, mere, scortisoara.

 

aluat:

  • 1/2 cana unt
  • ½ ceasca de miere
  • 2 oua
  • ½ lingurita praf de copt
  • 2 lingurite de vanilie

umplutura:

  • 2 kg mere, curatate, feliate
  • 2 linguri de unt
  • ½ lingurita scortisoara

 

Mod de preparare:

Intr-un bol se amesteca impreună toate ingredientele aluat pana la omogenizare. Se incalzeste cuptorul la 170C.

Gatiti merele cu unt si scortisoara timp de 5 minute acoperite, amestecand ocazional.

Scoateți capacul și mai gatiti aproximativ 5 minute.

Puneti aluatul intr-o tava rotunda, apoi turnati umplutura. Dati la cuptor, coaceți timp de 25-30 de minute.

Lasati sa se raceasca si serviti cu inghetata dupa preferinta.

 

Prajitura cu mere si inghetata

Prajitura cu mere si inghetata

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Aperol Spritz cu o notă exotică de mango

Aperol Spritz cu o notă exotică de mango din: aperol, prosecco, suc de mango, apa tonica, gheata, portocala, mango. Această rețetă oferă o nouă perspectivă asupra clasicului Aperol Spritz, adăugând un element exotic și vibrant cu mango-ul proaspăt stors. Combinarea aperitivului Aperol cu prossecco și apă tonică este revigorantă și plină de arome, perfectă pentru […]

Banane flambate – reteta usor de preparat

Banane Flambate din: banane, unt, zahar brun, coniac, extract de vanilie, inghetata de vanilie. Această rețetă de banane flambate este o desert clasic și delicios, perfect pentru a impresiona oaspeții sau pentru a vă răsfăța într-o zi specială.   Ingrediente: 4 banane mici sau 2 banane mari 50 g de unt 50 g de zahăr […]

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.