Aperol Spritz cu o notă exotică de mango din: aperol, prosecco, suc de mango, apa tonica, gheata, portocala, mango. Această rețetă oferă o nouă perspectivă asupra clasicului Aperol Spritz, adăugând un element exotic și vibrant cu mango-ul proaspăt stors. Combinarea aperitivului Aperol cu prossecco și apă tonică este revigorantă și plină de arome, perfectă pentru […]
Reteta zilei: Prajitura cu mere si inghetata
PrinteazaPrajitura cu mere si inghetata din: unt, miere, oua, praf de copt, vanilie, mere, scortisoara.
aluat:
- 1/2 cana unt
- ½ ceasca de miere
- 2 oua
- ½ lingurita praf de copt
- 2 lingurite de vanilie
umplutura:
- 2 kg mere, curatate, feliate
- 2 linguri de unt
- ½ lingurita scortisoara
Mod de preparare:
Intr-un bol se amesteca impreună toate ingredientele aluat pana la omogenizare. Se incalzeste cuptorul la 170C.
Gatiti merele cu unt si scortisoara timp de 5 minute acoperite, amestecand ocazional.
Scoateți capacul și mai gatiti aproximativ 5 minute.
Puneti aluatul intr-o tava rotunda, apoi turnati umplutura. Dati la cuptor, coaceți timp de 25-30 de minute.
Lasati sa se raceasca si serviti cu inghetata dupa preferinta.
Prajitura cu mere si inghetata
Pofta buna!
Banane flambate – reteta usor de preparat
Banane Flambate din: banane, unt, zahar brun, coniac, extract de vanilie, inghetata de vanilie. Această rețetă de banane flambate este o desert clasic și delicios, perfect pentru a impresiona oaspeții sau pentru a vă răsfăța într-o zi specială. Ingrediente: 4 banane mici sau 2 banane mari 50 g de unt 50 g de zahăr […]