Reteta zilei: Prajiturele cu ciocolata
PrinteazaO reteta de prajiturele cu ciocolata din: unt, zahar tos, zahar brun, oua, esenta de vanilie, faina, bicarbonat, sare si chipsuri de ciocolata.
Ingrediente:
- 250g unt
- 3/4 cana zahar tos
- 3/4 cana zahar brun
- 2 oua mari
- 2 lingurite esenta de vanilie
- 2 1/4 cani faina
- 1 lingurita bicarbonat
- 1 lingurita sare
- 2 cani chipsuri de ciocolata
Mod de preparare:
Intr-un castron mare se pune untul impreuna cu zaharul brun si zaharul alb si se mixeaza. Se adauga ouale unul cate unul si apoi esenta de vanilie. Se combina faina cu bicarbonatul si cu sarea, dupa care se pune in compozitia de unt.
La sfarsit se pun chipsurile de ciocolata si se amesteca bine cu o spatula. Cu ajutorul unei lingurite se formeaza prajiturele si se pun intr-o tava urmand a fi coapte in cuptorul preincalzit pentru 8-10 minute pana cand marginile prajiturelelor sunt de culoare maro.
Se lasa in tava sa se raceasca timp de 5 minute dupa care se scot. Prajiturele cu ciocolata se servesc complet reci si sunt ideale ca o mica gustare alaturi de un pahar cu lapte.
Prajiturele cu ciocolata
Pofta buna!