Reteta zilei: Prajituri cu stafide si migdale

Printeaza

Prajituri cu stafide si migdale din: faina, oua, lapte, drojdie, zahar, unt, vanilie, sare, atafide, migdale, zahar, albus, suc de lamaie.

Ingrediente:

  • 650g faina
  • 4 oua
  • 250ml lapte
  • 8 g drojdie uscata
  • 1 cana zahar
  • 125-150g unt
  • vanilie
  • sare
  • stafide
  • migdale (optional)

Ingrediente glazurara:

  • 100g zahar
  • 1 albus
  • 1 lingurita suc de lamaie

 

Mod de preparare:

Cerne 250g de faina si se amesteca drojdia uscata in ea. Adaugati 1 lingura de zahar. Se incalzeste laptele.

Se amesteca faina si laptele impreuna cu un tel intr-o cratita mare.

Acoperiti cu un prosp si pastrati in loc cald timp de 1-1,5 ore.

Separati galbenusurile de ou de albusuri.

Se bat galbenusurile cu zaharul in care ati amestecat vanilie.

Adaugati untul si bateti pentru a se amesteca.

Adaugati amestecul de drojdie. Bateti albusurile cu un mixer pana obtineti bezea.

Adaugati albusurile de ou in aluat si se amesteca cu grija.

Cerneti restul de faina si adaugati usor in aluat.

Acoperiti cu un prosop si pastrati 2 ore la crescut.

Adaugati stafidele si migdalele usor.

Distribuiti in forme. Lasati sa creasca 1-1.5 ore.

Se incalzeste cuptorul la 175C.

Coaceti prajiturile timp de 30-35 de minute.

Scoateti prajiturile din cuptor si lasati sa se raceasca.

Pregatiti glazura: bateti zaharul cu albusul de ou si suc de lamaie pana obtineti o glazura groasa.

Imprastiati glazura peste prajituri.

 

Prajituri cu stafide si migdale

Prajituri cu stafide si migdale

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Foarte bune prajiturile astea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.