Reteta zilei: Pui Marengo
PrinteazaO reteta absolut delicioasa de pui Marengo din: pulpe de pui, ciuperci, rosii, ceapa, faina, ulei, vin alb, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente:
- 600 gr pulpe de pui
- 200 gr ciuperci
- 100 gr roşii
- 100 gr ceapă
- 40 gr făină
- 30 ml ulei
- 100 ml vin alb
- 1/2 legătură de pătrunjel
- 20 gr sare
- 2 gr piper
Mod de preparare:
Pulpele de pui se curăţă, se spală, se şterg bine de apă, se dezosează, apoi se pun la prăjit într-o tigaie cu ulei.
Ceapa se curăţă, se spală, şi împreună cu pătrunjelul se toacă mărunt, se amestecă, apoi se pune peste bucăţile de carne la prăjită.
Când pulpele sunt rumenite şi ceapa călită, se presară făina, iar când a- ceasta începe să se rumenească, se stinge cu vinul alb.
Se adaugă ciupercile feliate şi roşiile tăiate în cuburi, apoi se condimentează după gust cu sare şi piper şi se mai fierbe totul pe foc mic circa 10 minute.
După dezosare, pulpa de pui trebuie tăiată pentru a se întinde ca o friptură, în caz contrar se va strânge în timpul prăjirii şi al fierberii.
Pui Marengo
Poftă bună!
Ce-mi place cum a iesit puiul asta
Foarte bun puiul marengo