Reteta zilei: Pulpe lemongrass
PrinteazaO reteta de pulpe lemongrass din: pulpe superioare de pui, vin alb, ceapa rosie, piper negru boabe, ciuperci, faina, coaja de lamaie, frunze de lamaita, piper rosu boabe, sare, unt si ulei.
Ingrediente:
- 8 pulpe superioare de pui
- 2 căni cu vin alb
- 2 cepe roşii
- 1 linguriţă cu piper negru boabe
- 500 g ciuperci
- 2 linguri cu făină
- coaja de la o lămâie
- 1 mână de frunze de lămâiţă
- piper roşu boabe
- sare
- 1 lingură cu unt
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Laşi pulpele la marinat într-o cană cu vin, sare, o jumătate din cantitatea de lămâiţă şi piper timp de 2-3 ore. Le scoţi din marinată şi le pui pe grătarul încins.
Tai ciupercile mai măricel şi ceapa roşie rondele şi le pui la călit într-o lingură cu ulei, una cu unt şi un praf de sare. Când se înmoaie, adaugi făina şi laşi în continuare pe foc, amestecând încontinuu.
Când începe să sfârâie, torni restul de vin şi amesteci în continuare. Când sosul se îngroaşă, adaugi restul de lămâiţă tocată mărunt. Dacă vrei să fie mai subţire, torni un pic de marinată. Serveşti puiul cu paste fierte, sos si coaja de lamaie deaspura.
Pulpe lemongrass
Pofta buna!
Da, simplu si bun
Delicioase pulpele