Reteta zilei: Quinoa cu legume si branza cheddar
PrinteazaQuinoa cu legume si branza cheddar din: ulei de masline, ceapa, usturoi, ciuperci, sare, dovlecei, quinoa, supa de pui, fulgi de ardei rosu, oua, lapte, sare, piper, branza cheddar, pesmet, unt, patrunjel.
Ingrediente:
- 1 lingura ulei de masline
- 1 ceapa, tocata
- 2 catei de usturoi, tocati
- 300g ciuperci, feliate
- 1/4 lingurița de sare
- 2 cani dovlecel, taiate bucați
- 1 1/2 cana quinoa, clatita și scursa
- 3 cani supa de pui
- 1 varf de cuțit fulgi de ardei rosu
- 2 oua
- 1 cana lapte
- 1/2 lingurița de sare
- 1/4 lingurita piper negru
- 2 1/2 cani branza Cheddar, tocata
Ingrediente crusta:
- 1/2 cana pesmet
- 1 lingura unt, topit
- 1/2 lingurita patrunjel uscat
- 1/2 cana branza Cheddar, tocata
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 200C de grade. Intr-o tigaie mare incalziti uleiul de masline si sotati ceapa și usturoiul 2-3 minute.
Adauga ciupercile si 1/4 lingurița de sare și se fierbe, aproximativ 3 minute. Se adauga dovlecelul și quinoa. Continuați sa gatiti, amestecand constant, aproximativ 4 minute.
Adauga 3 cani supa de pui si reduceti focul la mic. Acoperiti, si fierbeti 15-20 minute. Transferati intr-o tava.
Combinati laptele, oualele, sarea, fulgii de ardei și piperul intr-un recipient mic si amestecati pana la omogenizare. Se adauga branza marunțita.
Se toarna in tava si se amesteca pentru a se combina. Combinati pesmetul cu untul topit, patrunjelul si branza. Se presara peste quinoa in tava.
Se da la cuptor pentru 35-45 minute. Lasati sa se racească pentru cel puțin 10 minute inainte de servire.
Quinoa cu legume si branza cheddar
Pofta buna!