Zucchini, cunoscut și sub denumirea de dovlecel, este o legumă verde și ușor de recunoscut datorită formei sale alungite și cilindrice. Este originară din America Centrală și de Sud, dar a devenit o legumă populară în bucătăria internațională. Zucchini […]
Reteta zilei: Sote de zucchini cu sos pesto
PrinteazaSote de zucchini cu sos pesto din: zucchini, ulei de masline, usturoi, sos pesto, sare, piper.
Ingrediente:
- 3-4 zucchini/dovlecei
- 1 lingura ulei de masline
- 2-3 catei usturoi, feliati
- 1/2 ceasca de sos pesto
- sare si piper negru proaspat macinat, dupa gust
Mod de preparare:
Spalati zucchini si taiati capetele. Feliati si pastrati deoparte.
Intr-o tigaie mare incalziti uleiul de masline si adaugati usturoiul gatiti 1-2 minute, apoi scoateti din tigaie si aruncati.
Adaugati feliile de zucchini si acopeti cu un capac.
Gatiti 3-4 minute, apoi scoateti capacul si mai gatiti 1-2 minute pe fiecare parte.
Opriti focul, adaugati sos pesto si amestecati usor.
Lasati sa se incorporeze 1-2 minute, asezonati cu sare si piper negru proaspăt macinat dupa gust si serviti imediat.
Sote de zucchini cu sos pesto
Pofta buna!
Dovlecei (zucchini) cu carne de vita
Dovlecei (zucchini) cu carne de vita din: dovlecei, carne de vita, orez, ceapa, ulei, marar, sare, piper. Ingrediente: 8 dovlecei zucchini rotunzi 350 g carne tocată de vită 50 g orez 1 ceapă 100 ml sos de roşii ulei mărar sare piper Mod de preparare: Spală dovleceii şi taie-le capac în partea de sus. […]
Pofta buna!
Delicios sote-ul, eu nu ma prea omor, dar arata foarte bine
Arata foarte bine, bravo!