Reteta zilei: Tarta de conopida cu sos bechamel
PrinteazaO reteta de tarta de conopida cu sos bechamel din: conopida, oua, lapte, sare, piper, unt, faina, lapte, nucsoara, sare si piper. Tarta de conopida arata foarte bine pe masa insotita de unul sau mai multe sosuri, se poate face de asemenea si cu alte legume.
Ingrediente:
- 1 kg conopida
- 4 oua
- 600 ml lapte
- sare
- piper
pentru sos bechamel:
- 30g unt
- 40g faina
- lapte
- nucsoara
- piper
- sare
Mod de preparare:
Se spala bine conopida, se rupe in bucati si se pune la fiert intr-o oala cu apa si sare. Conopida se fierbe pana se inmoaie, dupa care se scurge, se pastreaza cateva ramurele pentru decor, iar restul se paseaza. Ouale se bat intr-un castron, se pune sare si piper, iar apoi se adauga laptele.
Conopida pasata se amesteca bine cu ouale si laptele. Amestecul se toarna in diverse forme tapetate cu hartie de copt sau unse cu unt si tapetate cu faina. Se incalzeste cuptorul la 200 grade c. Tartele de conopida se coc pe baie de aburi timp de 35-40 minute. Se lasa sa se raceasca in forme, dupa care se scot pe farfurie.
Pentru sos bechamel: untul se topeste intr-o cratita, se adauga faina si se gateste cateva minute cu atentie ca faina sa nu se arda. Se adauga laptele in functie de cat dorim sa facem sosul de gros. Se pune sare, piper si nucsoara dupa gust.
Serviti tarta de conopida cu sos bechamel sau cu alt sos pe care il preferati. Se decoreaza cu ramurele de conopida si ciuperci si daca doriti puteti sa presarati deasupra cascaval ras.
Tarta de conopida cu sos bechamel
Pofta buna!
Incoming search terms:
- Tarta cu conopida
Arata bine tarta
Arata, dar n-am gustat niciodata, a fost buna?