Reteta zilei: Tortellini cu sos de smantana si parmezan
PrinteazaTortellini, originari din Bologna sunt pastele ideale pentru momentele in care nu ai foarte mult timp la dispozitie pentru gatit. Facuti din ou si cu umplutura la mijloc, tortellini cu sos de smantana si parmezan pot fi solutia unei cine rapide si savuroase.
Ingrediente:
- 500g tortellini umpluti cu prosciutto
- 50g unt
- 300g smantana
- 100g parmezan ras
- 2 linguri ulei de masline
- busuioc
- piper alb
Mod de preparare:
Sosul de smantana si parmezan se prepara amestecand smantana cu parmezanul, uleiul de masline, busuiocul si piperul alb.
Tortellini umpluti cu prosciutto se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj avand grija sa nu depasiti timpul mentionat pentru ca tortellini sa nu se inmoaie prea tare.
Intr-o tigaie punem untul sa se topeasca si apoi adaugam tortellini pe care i-am fiert si scurs inainte.
Gatim cateva minute, dupa care peste tortellini tornam sosul de smantana si parmezan.
Se mai lasa pe foc aproximativ 2 minute, dupa care tortellini cu sos de smantana si parmezan poate fi servit celor dragi care de-abia asteapta sa manance acest tip de paste delicios.
Tortellini cu sos de smantana si parmezan
Pofta buna!
Incoming search terms:
- tortellini cu smantana
- tortellini cu sos alb
- tortellini cu carne si sos de smantana
- tortellini cu sos de smantana si usturoi
Bune tortelinii astea
Hai ca-mi plac pastele astea 🙂
Atat, n-ai mai pus nimic? Parca sunt face asa ….
Cam simpla reteta de tortellini cu sos de smantana