Retete gustoase: Frigărui asortate

Printeaza

Frigărui asortate din: bacon, mere, cartofi, unt, otet balsamic, usturoi, mustar, smantana, ulei si sare.

Ingrediente:Frigarui_asortate

  • 300 g bacon
  • 3 mere
  • 4 cartofi
  • 1 lingurita cu unt
  • 1 lingura cu otet balsamic
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 lingura cu mustar
  • 1 lingura cu smantana
  • ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Spală cartofii (nu-i curăţa de coajă) şi pune-i pe foc în apă cu sare pentru zece minute, cât să fiarbă pe jumătate, scurge-i şi lasă-i la răcit în apă rece.

Taie baconul în felii mai groase şi merele la fel. După ce s-au răcit, taie şi cartofii în felii. Pune untul la încins şi adaugă oţetul.

Montează pe beţe de frigăruie felii de măr, bacon, cartof alternându-le, apoi unge-le cu puţin sos.

Incinge grătarul şi frige-le pe ambele părţi, între timp, pregăteşte sosul: curăţă şi pisează mărunt usturoiul, freacă-l cu două linguri cu ulei, adaugă muştarul, smântână şi potriveşte de sare.

Aranjează frigăruile într-un un vas de lut şi serveşte-le cu sos de usturoi.

Frigărui asortate

Frigarui_asortate

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Frigarui asortate

Reteta frigarui asortate

Reteta frigarui asortate din: carne, slanina, ardei, rosii, ciuperci, ceapa, boia, sare piper, ulei de masline, vin. Ingrediente: 500 g carne de porc 500 g carne de vită 500 g carne de pui 200 g slănină afumată sau kaizer 4 ardei graşi 30 roşii cherry 20 ciuperci proaspete 4 cepe sare boia piper ulei de […]

 

Frigarui asortate

Frigarui asortate cu cartofi copti

Frigarui asortate cu cartofi copti din: piept de pui, dovlecel, ceapa rosie, ardei gras, ciuperci, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 piept de pui 1 dovlecel mic 1 ceapa rosie 1 ardei gras verde 1 ardei gras rosu 200 g ciuperci ulei sare piper   Mod de preparare: Spală pieptul de pui şi taie-l în […]

 

 

Frigarui de miel la gratar

Frigarui asortate de miel

  Pulpă de miel afumată, coastă de miel, cârnăcior de oaie afumat şi picant, roşii, ceapă, măsline. Tai cubuleţe totul, condimentezi cu ienibahar, busuioc şi cimbru, le pui pe crenguţe de brad, câte o bucăţică din fiecare. Le pui pe grătarul încins cu jar de lemn, de preferinţă, de tei (dă o culoare deosebită cărnii) […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.