Retete internationale: Gozleme
PrinteazaGozleme din: foaie de placinta, telemea de oaie, spanac, lapte, marar, ulei, sare, piper.
- 500 g foaie de placinta Yufka
- 250 g telemea de oaie
- 500 g spanac proaspat
- 2-3 linguri lapte
- 1 legatura marar
- 3-4 linguri ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Sfărâmaţi telemeaua cu furculiţa, mărunţind-o cât mai bine, apoi puneţi-o într-un castron şi amestecaţi-o cu mărarul tocat mărunt. Spălaţi spanacul frunză cu frunză, scurgeţi-l, tocati-l şi căliţi-l 2-3 minute în uleiul de măsline.
Puneti-l în castronul cu brânza mărunţită, potriviţi de sare şi piper proaspăt măcinat şi omogenizaţi compoziţia. Intindeţi aluatul în foi de circa 3-4 mm grosime şi tăiaţi din acestea pătrate cu laturile de circa 10cm. Puneţi pe o latură a fiecărui pătrat câte 2 linguri din amestecul de brânză şi spanac şi acoperiţi cu partea rămasă liberă.
Presaţi bine pe margini pentru a nu se desface la prăjit. Ungeţi gozleme cu ulei şi prăjiţi-le într-o tigaie încinsă, la foc potrivit spre mic, câte 3-4 minute pe fiecare parte. Serviţi-le calde sau reci.
Gozleme
Pofta buna!