Retete savuroase: Dovlecei umpluţi
PrinteazaO reteta savuroasa de dovlecei umpluti din: dovlecei, carne tocata, ceapa, orez, cimbru, pasta de tomate, boia de ardei dulce, patrunjel, sare si piper.
- 4 dovlecei mari
- 400 g carne tocata
- 1 ceapa
- 50 g orez
- 1 lingurita rasa cimbru uscat maruntit
- 3-4 linguri ulei
- 1 lingura pasta de tomate
- 1 lingurita boia de ardei dulce
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spălaţi dovleceii, tăiaţi-i în două, pe lungime şi, cu o linguriţă scoa- teţi-le miezul. Căliţi în ulei ceapa curăţată, spălată şi tocată mărunt, apoi după 4-5 minute adăugaţi carnea tocată.
Căliţi-o 15 minute împreună cu cimbrul, sare şi piper, după gust, după care amestecaţi-o cu orezul fiert, boiaua de ardei, pasta de tomate şi pătrunjelul tocat mărunt. Omogenizaţi bine compoziţia şi umpleţi cu aceasta jumătăţile de dovlecel. Puneţi-le într-o tavă, pe hârtie de copt şi puneţi tava în cuptorul încins.
Coaceţi dovleceii la foc potrivit circa 20-25 de minute. Serviţi dovleceii umpluţi calzi, câte două jumătăţi la o porţie.
Dovlecei umpluţi
Pofta buna!