Retete savuroase: Vinete umplute
PrinteazaO reteta de vinete umplute din: vinete, ardei, rosii, muschiulet, cascaval, sare, piper, usturoi, condimente, legume deshidratate si ulei de masline.
- 1 vanata mai mare
- 3 vinete mai mici si subtiri
- 2 ardei verzi, 2 rosii
- 400 g rosii in bulion
- cateva felii de muschiulet
- cateva felii de cascaval sau branza topita feliata
- sare
- piper
- 2-3 catei usutroi feliat
- amestec de condimente uscate (cimbrisor, maghiran, foi de dafin, oregano, busuioc)
- 1 lingura de legume deshidratate
- ulei de masline
Mod de preparare:
Speli şi ştergi vinetele, apoi le faci crestături din 2 în 2 cm distanţă (ca nişte portofele), fără a se desprinde vânătă, apoi cu grijă, presari un praf de sare, pe miez, în interior. Speli roşiile şi ardeii, apoi îi tai pe fiecare în rondele subţiri.
Pentru vânătă mare pregăteşti pacheţele făcute din felie de roşie, de ardei, caşcaval feliat şi muşchiuleţ (uşor încreţit ca un evantai), apoi aşezi pacheţelele în fiecare crestătură. La fel procedezi şi cu vinetele mai subţiri, punând în crestături muşchiuleţ şi câte o felie de roşie sau de ardei. Vinetele astfel umplute le aşezi într-o tavă de yena, una lângă alta şi le stropeşti cu ulei de măsline, apoi condimentezi din abundenţă cu mirodeniile uscate.
Faci sosul din sucul de roşii amestecat cu 1 lingură de condimente de legume deshidratate, un praf de piper, 2-3 căţei de usturoi zdrobiţi sau un praf de usturoi, un praf de amestec de condimente uscate şi 2-3 linguri de ulei de măsline.
Torni sosul peste vinete, le acoperi etanş cu o folie de aluminiu şi dai tava la foc iute timp de 30-40 de minute. Scoţi folia de aluminiu şi le mai laşi timp de 10 minute. Serveşti vinetele fierbinţi, simple sau cu smântână.
Vinete umplute
Pofta buna!