Rizotto cu pui şi ciuperci
PrinteazaO reteta de rizotto cu pui si ciuperci din: ulei de masline, ceapa, orez, cimbru, vin alb, piept de pui, concentrat de pui, unt, ciuperci, usturoi, cascaval, rosii si busuioc.
- 50 ml ulei de masline
- 2 cepe, tocate marunt
- 400 g orez cu bobul lung
- 1 lingurita de cimbru uscat
- 75 ml vin alb sec
- 250 g piept de pui, taiat cubulete
- 1,250 l concentrat de pui
- 20 g unt
- 100 g ciuperci din conserva, scurse si taiate felii
- 2 catei de usturoi, zdrobiti
- 50 g cascaval ras
- felii de rosii si frunze de busuioc proaspat, pentru ornat
Mod de preparare:
Pune într-o oală concentratul de pui şi lasă să dea în clocot. Micşorează flacăra şi mai lasă să fiarbă două minute. Păstrează lichidul fierbinte. Incinge untul şi o lingură de ulei într-o oală încăpătoare, pune ceapa tocată şi căleşte 5 minute, amestecând. Adaugă orezul şi cimbrul. Lasă să se călească două minute.
Toarnă vinul alb şi amestecă până se absoarbe toată zeama. Adaugă apoi un polonic din concentratul vegetal fierbinte şi amestecă tot timpul, astfel încât orezul să absoarbă toată zeama. Adaugă câte un polonic de concentrat vegetal, amestecând continuu, până se înmoaie orezul, dar fară să fie complet fiert.
Incinge uleiul rămas în tigaie şi prăjeşte carnea cinci minute. Adaugă ciupercile şi usturoiul şi căleşte două minute. Toarnă amestecul de pui peste orez, adaugă caşcavalul şi amestecă. Asezonează cu sare şi piper tocat.
Rizotto cu pui şi ciuperci
Pofta buna!