Romburi cu miere si nuca

Printeaza

Romburi cu miere si nuca din: apa, ulei, faina, zahar, miere, esenta de vanilie si rom, nuci, stafide, praf de copt, cacao.

Ingrediente:Romburi_cu_miere_si_nuca

  • 600 ml apă
  • 200 ml ulei
  • 450 g făină
  • 200 g zahăr
  • 5 linguri de miere
  • esenţă de vanilie
  • esenţă de rom
  • 300 g nuci
  • stafide
  • 1 praf de copt
  • cacao

Pentru glazură:

  • 6 linguri de zahăr
  • 6 linguri de apă
  • 6 linguri de ulei
  • 2 linguri cacao

 

Mod de preparare:

Se amestecă apa cu zahărul. Se adaugă pe rând celelalte ingrediente şi se amestecă bine până când compoziţia devine omogenă.

La final se adaugă mierea, esenţa de vanilie, nuca măcinată şi stafidele. Se pun deoparte 2 linguri de compoziţie şi se amestecă cu 1 lingură de cacao.

Se tapeteâză cu făină şi hârtie de copt o tavă dreptunghiulară. Se toarnă compoziţia, iar deasupra se repartizează amestecul tu cacao, care se împrăştie în toată tava cu ajutorul unei furculiţe. Se dă la cuptor 20-25 de minute.

Ingredientele pentru glazură se amestecă într-o cratiţă la foc mic, până când compoziţia dă in clocot de două ori, apoi se lasă să se raceasca.

Se scoate prăjitura din cuptor şi se lasă să se răcească. Se toarnă deasupra glazura, se lasă să se întărească şi se taie romburi.

Romburi cu miere si nuca

Romburi_cu_miere_si_nuca

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.