Rondele crocante de ciocolata
PrinteazaRondele crocante de ciocolata din: oua, margarina, bicarbonat, lamaie, faina, zahar, cacao, nuca, ciocolata, lapte, unt, frisca.
- 4 ouă
- 250 g margarină
- 2 linguri bicarbonat
- coaja de la o lămâie rasă
- 450 g făină
- 100 g zahăr
- 2 linguri pudră de cacao
- 100 g nucă
Pentru glazură:
- 150 g ciocolată
- 2 linguri lapte
- 1 lingură unt
Pentru umplutură:
- 200 g frişcă
Pentru decor:
- miez de nucă, fructe confiate sau aşchii de ciocolată
Mod de preparare:
Freci margarina cu zahărul, până devine spumoasă. Adaugi ouăle pe rând, coaja de lămâie rasă, nuca măcinată şi apoi, treptat, făina cernută cu bicarbonatul şi cu pudra de cacao.
Frămânţi până obţii un aluat consistent şi omogen. întinzi aluatul în foaie, decupezi cu gura unui pahar rondele pe care le aşezi pe o tavă unsă, tapetată cu făină şi le coci la temperatură potrivită, circa 30 de minute.
Amesteci ciocolata şi laptele pe foc domol, până devine o compoziţie cremoasă. O dai deoparte de pe foc şi adaugi untul, puţin câte puţin, frecând energic. Torni pe fiecare rondea glazură de ciocolată şi puţină frişcă, apoi aşezi câte trei rondele una peste alta, având grijă ca ultima să fie simplă, fără glazură şi frişcă.
Pe aceasta o decorezi cu nucă sau cu fructe confiate, tocate mărunt şi cu aşchii de ciocolată.
Pofta buna!