Rosbrat de Moravia
PrinteazaO reteta simpla de rosbrat de moravia din: felii de rosbat, carnati afumati de Moravia, slanina, ceapa, grasime, varza acra, cartofi, faina, sare si piper.
- 750 gr felii de rosbrat (carne de vită)
- 100 gr cărnaţi afumaţi de Moravia
- 80 gr slănină
- 1 ceapă
- 80 gr grăsime
- 150 gr varză acră
- 80 gr cartofi
- 2 linguri de făină
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fierbem înăbuşit, varza acră tăiată fideluţă cu slănina tăiată bucăţele, adăugăm cartofii cruzi şi câmaţii şi condimentăm cu sare şi piper. Pe o felie de rosbrat punem această masă, acoperim cu cealaltă felie de rosbrat şi prindem amândouă feliile cu o scobitoare.
Cu ceapa rumenită frigem rosbratul pep ambele feţe. Scoatem rosbratul fript şi zeama o amestecăm cu făina şi o fierbem. Sosul îl strecurăm,în sos punem carnea şi o fierbem repede.
Poftă bună!