Ruladă apetisantă
PrinteazaO reteta de rulada apetisanta din: sunca de praga, cascaval, oua, unt, sare si piper.
- 250g şuncă de Praga
- 250g de caşcaval ras
- 6 ouă
- 1 pachet de unt (250g), împărţit în trei (şi una dintre bucăţi tăiată în două)
- sare şi piper, după gust
Mod de preparare:
Ouăle se fierb timp de 6-8 minute, până se întăresc. Se separă albuşul de gălbenuş şi se rad în două boluri. Gălbenuşul se freacă bine cu jumătate din treimea de unt. Albuşul se amestecă împreună cu cealaltă jumătate. Se condimentează cu sare şi piper, după gust.
Caşcavalul se rade şi se amestecă bine cu o treime din cantitatea de unt. La fel se procedează si cu şunca şi restul de unt. Pe o folie de aluminiu, se întinde „crema” de şuncă, apoi peste ea se pune crema de caşcaval, cea de gălbenuş şi – la final – cea de albuş.
Se împachetează strâns (ca la salamul de biscuiţi) şi se dă la frigider peste noapte sau până se întăreşte.
Ruladă apetisantă
Pofta buna!