Ruladă aromata de ciocolată
PrinteazaRuladă aromata de ciocolată din: faina, cacao, zahar, oua, frisca, ciocolata neagra, unt.
pentru blat:
- 120 g faina
- 10 g cacao
- 125 g zahar
- 5 oua
pentru crema de interior:
- 100 g frisca lichida
- 200 g ciocolata neagra cu 70% cacao
- 50 g unt
pentru glazura:
- 100 g ciocolata neagra
- 100 ml frisca lichida
Mod de preparare:
Pentru blat, gălbenuşurile se freacă cu zahărul până se obţine o cremă albă. Albuşurile se bat şi apoi se amestecă cu crema de gălbenuşuri şi cacaua şi făina cernute. Se amestecă uşor şi se toarnă aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt. Se coace 10 minute. Odată copt, aluatul se rulează într-un şervet de bucătărie umezit si bine stors. Se lasă asa până la prepararea cremei.
Pentru cremă, ciocolata bucăţi si frişca se fierb. Se amestecă pentru a topi ciocolata si, după ce aceasta s-a topit, se adaugă untul tăiat bucăţi. Se amestecă după fiecare porţie de unt.
Se desface cu grijă blatul din şervet şi se umple cu crema pusă în partea în care a stat la interior, se rulează blatul. Se aşază pe un grătar după umplere.
Pentru glazura de ciocolată, frişca lichidă se încălzeşte şi se toarnă peste ciocolata ruptă bucăţi. Se amestecă şi se toarnă peste ruladă. Se lasă să se usuce puţin şi apoi se dă rulada la rece pentru 2 ore.
Ruladă aromata de ciocolată
Pofta buna!
Vreau si eu, vreau si eu 🙂