Rulada cu carne de porc si nuci
PrinteazaO reteta de rulada cu carne de porc si nuci din: carne de porc, portocale, nuci, alune de padure, morcov, radacina de patrunjel, telina, gelatina, supa de carne, coniac, sare si piper.
- 1kg carne de porc
- 3 portocale mari
- 100 g nuci
- 100 g alune de padure
- 1 morcov
- 1 radacina de patrunjel
- 1 telina mica
- 20 g gelatina (sub forma de granule mici)
- 100 ml supa de carne sau de legume
- 200 ml vin alb dulce
- 100 ml coniac
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureti doua portocale de coaja si le tai cubulete. Nucile si alunele le sfarami. Tai carnea in doua, dar nu complet. O bati usor cu ciocanul de snitele, presari sare, piper si gelatina, o rulezi si lasi la rece 30 de minute.
Intinzi carnea si asezi pe suprafata ei portocale, nucile si alunele. Rulezi, o legi cu sfoara si o asezi intr-o tava. Alături aşezi rădăcinoasele tăiate bucăţi, torni supa, vinul şi coniacul şi presari sare şi piper. Acoperi tava cu folie de aluminiu şi o introduci la cuptor pentru circa 50 de minute.
Scoţi folia, adaugi vinul şi coniacul şi laşi tava în cuptor încă 30 de minute. O serveşti tăiată felii, după răcire, garnistă cu legumele din tavă, portocala rămasă tăiată cubuleţe şi cu pătrunjel verde.
Rulada cu carne de porc si nuci
Pofta buna!