Rulada cu ciocolata si crema de branza

Printeaza

Rulada cu ciocolata si crema de branza din: ciocolata neagra, faina, oua, crema de branza, mascarpone, esenta de vanilie, ciocolata cu lapte, unt, smantana dulce.

Ingrediente:Rulada_cu_ciocolata_si_crema_de_branza

  • 100 g ciocolata neagra
  • 4 linguri cu faina
  • 2 oua

pentru umplutura:

  • 200 g crema de branza
  • 250 g mascarpone
  • 1 fiola esenta de vanilie

pentru glazura:

  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 1 lingurita cu unt
  • 2 linguri cu smantana dulce

 

Mod de preparare:

Intr-un castron, bate albuşurile cu un praf de sare şi zahărul, încorporează gălbenuşurile şi ciocolata topită şi răcorită. Adaugă făina şi amestecă.

Compoziţia astfel obţinută toarn-o într-o tavă unsă şi tapetată cu hârtie de copt. Lasă la cuptor aproximativ 20 de minute. Scoate foaia de aluat pe un şervet umed şi rulează.

După câteva minute, desfă foaia de aluat, întinde crema de brânză amestecată cu esenţa de vanilie şi mascarpone. Rulează din nou si lasă la rece o oră.

Taie rulada în felii mai groase şi aşază-le pe un grătar. Separat, topeşte ciocolata cu lapte la bain-marie împreună cu untul.

Pe fiecare felie de ruladă, toarnă ciocolată topită. Pune în centru un strop de smântână dulce şi, cu ajutorul unui beţişor, trage spre exterior şi trasează ce model îţi doreşti. Lasă să se răcorească apoi câteva minute.

Rulada cu ciocolata si crema de branza

Rulada_cu_ciocolata_si_crema_de_branza

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.