Rulada cu crema de zmeura

Printeaza

 

 

O reteta de rulada cu crema de zmeura oua, faina, lamaie, zahar, frisca, mascarpone si  zahar vanilat.

Ingrediente foaieRulada cu crema de zmeura

  • 3 ouă
  • 60 g făină
  • 1 lămâie
  • 60 g zahăr

Ingrediente cremă:

  • 30 g zmeură
  • 1 albuş
  • 30 g zahăr
  • 75 ml frişcă

Ingrediente crema de decor:

  • 200 g mascarpone
  • 100 ml frişcă
  • 2 gălbenuşuri
  • 40 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 100 g zmeură

 

Mod de preparare:

Freci gălbenuşurile cu 1 lingură zahăr. Baţi albuşurile spumă cu zahărul rămas, adaugi treptat gălbenuşurile, iar la final făina şi coaja rasă de lămâie.

Intinzi compoziţia într-o tavă de 24 /19 cm, tapetată cu hârtie de copt unsă cu unt şi o dai la cuptor pentru 15 minute. La final, o răstorni pe un prosop umed şi rulezi.

Pregăteşti crema pentru interior: Baţi albuşul spumă cu zahărul, adaugi frişca bătută si zmeura pasata si o dai la frigider.

Freci galbenusurile cu zaharul si vanilia pe baie de abur, pana se albesc si se ingroasa, apoi le lasi sa se raceasca. Bati frisca, o amesteci cu mascarpone, adaugi compozitia in crema de galbenusuri si omogenizezi.

După ce s-a răcit foaia, o derulezi, o umpli cu crema de zmeură, o înfăşori strâns într-o folie de plastic şi o dai la frigider pentru 20 de minute.

O scoţi apoi din folie, o îmbraci în crema de mascarpone şi o deco­rezi cu zmeură.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.