Rulada cu crema de zmeura
Printeaza
O reteta de rulada cu crema de zmeura oua, faina, lamaie, zahar, frisca, mascarpone si zahar vanilat.
- 3 ouă
- 60 g făină
- 1 lămâie
- 60 g zahăr
Ingrediente cremă:
- 30 g zmeură
- 1 albuş
- 30 g zahăr
- 75 ml frişcă
Ingrediente crema de decor:
- 200 g mascarpone
- 100 ml frişcă
- 2 gălbenuşuri
- 40 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- 100 g zmeură
Mod de preparare:
Freci gălbenuşurile cu 1 lingură zahăr. Baţi albuşurile spumă cu zahărul rămas, adaugi treptat gălbenuşurile, iar la final făina şi coaja rasă de lămâie.
Intinzi compoziţia într-o tavă de 24 /19 cm, tapetată cu hârtie de copt unsă cu unt şi o dai la cuptor pentru 15 minute. La final, o răstorni pe un prosop umed şi rulezi.
Pregăteşti crema pentru interior: Baţi albuşul spumă cu zahărul, adaugi frişca bătută si zmeura pasata si o dai la frigider.
Freci galbenusurile cu zaharul si vanilia pe baie de abur, pana se albesc si se ingroasa, apoi le lasi sa se raceasca. Bati frisca, o amesteci cu mascarpone, adaugi compozitia in crema de galbenusuri si omogenizezi.
După ce s-a răcit foaia, o derulezi, o umpli cu crema de zmeură, o înfăşori strâns într-o folie de plastic şi o dai la frigider pentru 20 de minute.
O scoţi apoi din folie, o îmbraci în crema de mascarpone şi o decorezi cu zmeură.
Pofta buna!