Rulada cu frisca si ciocolata
PrinteazaRulada cu frisca si ciocolata din: oua, zahar pudra, faina, sare, smantana, ciocolata, fructe.
Pentru blat:
- 4 ouă
- 120 g zahăr pudră
- 40 g făină
- un praf sare
Pentru cremă:
- 200 ml smântână pentru friscă
- 200 g ciocolată
Pentru servit:
- ciocolată rasă
- fructe
Mod de preparare:
Gălbenuşurile se freacă bine cu zahărul până ce se obţine o cremă albă. Se adaugă făina. Albuşurile se bat cu un praf de sare si apoi spuma se pune treptat în amestecul cu făină.
Se întinde aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt si se coace 10-15 minute. Se scoate şi se rulează într-un prosop umezit. Se lasă să se răcească asa.
Pentru cremă, într-un vas la bain marie se topeşte ciocolata în smântână pentru friscă. Se dă 3 ore la rece, apoi se bate cu mixerul până se obţine o cremă uşoară.
Se desface blatul, se umple cu crema de ciocolată, se rulează şi se aduce la masă cu ciocolată rasă şi fructe deasupra, după gust.
Pofta buna!