Rulada cu gem de capsune
PrinteazaRulada cu gem de capsune din: oua, zahar, faina, esenta de vanilie, sare, gem de capsune, zahar pudra.
- 6 oua
- 120 g zahar
- 180 g faina
- o fiola esenta de vanilie
- un praf sare
- 400 g gem de capsune
- zahar pudra pentru ornat
Mod de preparare:
Gălbenuşurile se freacă bine cu zahărul. Se adaugă vanilia şi se amestecă, apoi se pune făina cernută. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare şi se adaugă în amestecul de gălbenuşuri. Tava de copt se tapetează cu hârtie şi se toarnă amestecul.
Se nivelează si se coace 20 de minute. Se scoate foaia coaptă pe un prosop umezit. Se umple cu gem şi apoi se rulează cu prosopul umed, care se retrage uşor. Se lasă să se răcească şi se dă cu zahăr pudră.
Rulada cu gem de capsune
Pofta buna!