Rulada cu gem de morcovi
PrinteazaO reteta delicioasa de rulada cu gem de morcovi din: unt, lapte, faina, drojdie, oua, zahar vanilinat, esenta de vanilie, gem de morcovi, sare, seminte de mac si menta.
- 125 g unt
- 200 ml lapte dulce
- 550 g făină
- 20 g drojdie
- 3 ouă
- două pliculeţe zahăr vanilinat
- o linguriţă cu esenţă de vanilie
- 200 g gem de morcovi
- un sfert de linguriţă cu sare
- două linguri cu seminţe de mac
- mentă
Mod de preparare:
Drojdia se pune într-un castronel cu jumătate din laptele dulce călduţ, două linguri cu făină şi o linguriţă cu zahăr tos. Se amestecă, se acoperă cu un şervet şi se lasă să dospească la cald 15 minute.
Restul de făină se pune într-un bol mai mare, se toarnă în mijloc drojdia dospită, laptele rămas, sarea şi esenţa de vanilie. Se presară zahărul vanilinat, se frământă totul, apoi se adaugă untul topit şi răcit.
Se frământă până ce untul s-a încorporat total în aluat,,se acoperă cu un şervet şi se lasă să crească 45 de minute. Din aluat se întind două foi, se ung cu gem de morcovi, se rulează şi se decorează cu resturi de aluat.
Se ung cu ou bătut, se lasă să mai crească 10 minute, se mai ung o dată cu ou şi se presară seminţele de mac. Se introduc în cuptorui încins şi se coc 35-40 de minute la foc potrivit. Pentru a completa gustul gemului de morcovi, în lapte se poate adăuga ceai de mentă.
Poftă bună!