Rulada cu gem de visine si crema de branza
PrinteazaRulada cu gem de visine si crema de branza din: oua, suc de lămâie, zahăr fin, făină albă fină, făină integrală, colorant alimentar roşu, frişcă, ricotta sau urdă dulce, coajă de lămâie rasă, zahăr vanilat, zahăr pudră, gem de vişine sau căpşuni.
Ingrediente:
- 4 ouă
- 1/2 linguriţă suc de lămâie
- 4 linguri zahăr fin
- 3 linguri făină albă fină
- 1 lingură făină integrală
- 1 praf colorant alimentar roşu, dizolvat într-o linguriţă de apă
Pentru cremă:
- 250 ml frişcă
- 300 g ricotta sau urdă dulce
- 2 linguriţe suc de lămâie
- 1/2 linguriţă coajă de lămâie rasă
- 80 g zahăr pudră
- 1 lingură zahăr vanilat
- 3 linguri gem de vişine sau căpşuni
Mod de preparare:
Se bate albuşul cu suc de lămâie: se adaugă treptat zahărul bătând cu telul până ce se întăreşte bezeaua. Se înglobează gălbenuşurile pe rând, apoi cele două sortimente de făină.
Se pune deoparte o treime din cantitatea de aluat şi se înglobează colorantul dizolvat. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt.
Se aplică în tavă un strat de aluat roz, neregulat, cu spatula, apoi se aşază dea- – supra aluatul alb; se nivelează şi se coace cca 10 min, în cuptorul încins la 180 °C.
Blatul se răstoarnă pe un prosop textil, curat, pudrat în prealabil cu zahăr; se desprinde hârtia de copt de pe fund şi se rulează blatul în prosop. Se lasă să se răcească.
Se bate ricotta sau urda dulce cu suc şi coajă de lămâie, zahăr pudră şi zahăr vanilat. Se înglobează frişca bătută şi se pune crema la rece.
Se derulează blatul şi se îndepărtează prosopul; se unge blatul cu gem şi se repartizează crema; se rulează la loc şi se lasă să se răcească la frigider. înainte de servire, rulada se taie felii.
Rulada cu gem de visine si crema de branza
Pofta buna!