Rulada cu spanac, ceapa verde si branza
PrinteazaRulada cu spanac, ceapa verde si branza din: aluat, frunze de spanac, ceapa verde, branza, oua, sare, piper, ulei de masline.
- 2 pachete aluat pentru foitaj
- 400 g frunze de spanac proaspete
- 2 fire ceapa verde
- 200 g branza framantata sau telemea
- 2 oua
- sare
- piper
- ulei de masline
Mod de preparare:
Cureti spanacul, il speli in mai multe ape si il oparesti in apa usor sarata. Dupa ce il scurgi bine si s-a racit, il toci marunt. Cureti ceapa verde si o tai marunt. Intr-un bol incapator, bati ouale, apoi adaugi ceapa verde, spanacul tocat, branza rasa ori zdrobita, piper dupa gust si, daca mai este cazul, sare. Omogenizezi umplutura.
Desfaci prima foaie de aluat, pe planseta presarata cu faina. O intinzi putin, cu sucitorul. Ungi aluatul cu un strat fin de ulei si intinzi uniform juma- tate din umplutura, astfel incat sa ramana margini de 4 cm neacoperite.
Rulezi si crestezi usor suprafata ruloului, cu un cutit bine ascutit, in locurile unde il vei portiona. Procedezi la fel cu aluatul si umplutura ramase.
Asezi rulourile intr-o tava mare si le ungi cu putin ulei. Le coci la foe iute, timp de 10 minute, apoi alte 25-30 de minute la foe mediu, pana se rumenesc frumos.
Rulada cu spanac, ceapa verde si branza
Pofta buna!