Rulada cu spanac, sunca si ricotta
PrinteazaRulada cu spanac, sunca si ricotta din: spanac, oua, sare, piper, branza ricotta, smantana, cascaval, usturoi, sunca.
pentru aluat:
- 500 g spanac
- 4 oua
- sare
- piper
pentru umplutura:
- 200 g branza ricotta
- 100 ml smantana
- 50 g cascaval
- un catel de usturoi
- 3 felii mari de sunca
Mod de preparare:
Pentru aluat, spanacul se curată, se opăreşte si apoi se amestecă bine cu gălbenuşurile si un praf de sare. 2-, Albuşurile se bat spumă, se adaugă gălbenuşurile, spanacul si piperul, după gust, se amestecă rapid si se toarnă compoziţia în tava de copt tapetată cu hârtie.
Se coace 10 minute apoi se scoate pe un prosop umed si se rulează. Se amestecă toate ingredientele pentru umplutură, în afară de şuncă, si apoi se desface uşor rulada si se umple cu cremă de brânză, peste care se asază şunca.
Se rulează din nou, se pune în folie alimentară care se răsuceste bine la capete si se lasă la rece de pe o zi pe alta.
Rulada cu spanac, sunca si ricotta
Pofta buna!