Rulada cu sunca
PrinteazaO reteta de rulada cu sunca, cascaval, oua, faina, unt, smantana si sare.
Ingrediente:
- 4 ouă
- 2 linguri făină
- 1 lingură unt
- 3 linguri smântână
- 100 g caşcaval sau brânză mai sărată
- 200 g şuncă presată
- sare
Mod de preparare:
Freci untul cu gălbenuşurile şi un praf de sare, apoi adaugi făina, albuşurile bătute spumă şi torni compoziţia într-o tavă de aragaz unsă cu margarină şi tapetată cu făină. Coci foaia de 1 cm grosime, la foc mic, timp de 15-20 de minute. în acest timp pregăteşti umplutura.
Tai şunca bucăţele, dai caşcavalul pe râzătoare şi le amesteci cu 2 linguri smântână. După ce s-a copt foaia, o răstorni pe un prosop umed, întinzi repede umplutura şi rulezi. Ungi rulada cu smântână rămasă amestecată cu o lingură de caşcaval ras şi o mai dai la cuptor pentru 5 minute.
Pofta buna!