Rulada de curcan cu cocos
PrinteazaRulada de curcan cu cocos din: piept de curcan, supa de pui, unt, ou, ardei, nuca de cocos, migdale, ceapa verde, usturoi, ceapa, cartof, lamaie, patrunjel, sare, piper.
- 800 g piept de curcan
- 200 ml supa de pui
- 100 g unt
- 1 ou
- 1 ardei rosu
- 30 g nuca de cocos
- 30 g migdale decojite
- 1 legatura de ceapa verde
- 2 catei de usturoi
- 1 ceapa
- 1 cartof
- 1 lamaie
- 1/2 legatura de patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spală pieptul de curcan, tamponează-l cu un şervet absorbant. Taie-l astfel încât să obţii o felie mare de carne. Acoperă bu¬cata de carne cu folie şi bate-o uşor cu ciocanul de şniţele. îndepărtează folia şi condimentează cu sare şi piper.
Separat, taie ceapa verde în rondele, usturoiul în feliuţe şi ardeiul gras în cubuleţe. într-o tigaie, topeşte 50 g de unt. Pune legumele şi căleşte-le uşor. Spre final, adaugă puţină coajă rasă de lămâie, migdalele tocate, nuca de cocos, oul şi un praf de sare. Amestecă energic şi opreşte focul.
Amestecul astfel obţinut întinde-l pe bucata de piept de curcan. Rulează cu grijă, leagă cu aţă alimentară sau prinde cu scobitori. Aşază rulada într-un vas ceramic.
Topeşte restul de unt şi căleşte ceapa. Adaugă pătrunjelul tocat şi cartoful ras. Stinge cu supă de pui. Lasă să dea în 1 -2 clocote, apoi toarnă peste ruladă. Dă la cuptor, la foc moderat, o oră. Serveşte rulada cu piure de cartofi.
Rulada de curcan cu cocos
Pofta buna!