Ruladă de curcan în stil meditereaneean, cu roşii şi bacon
PrinteazaRuladă de curcan în stil meditereaneean, cu roşii şi bacon din: piept de curcan, sare, piper, rosii uscate, usturoi, fistic, verdeata, branza de vaci, parmezan, sunca, morcovi, telina, ceapa, ulei de masline si supa.
- 1 kg piept de rucan (fasonat pentru rulada)
- sare
- piper
- 80 g rosii uscate conservate in ulei
- 2 catei de usturoi
- 3 linguri fistic
- 1-2 linguri verdeata tocata
- 100 g branza de vaci
- 2 linguri parmezan ras
- 6 felii sunca uscata
- 400 g morcovi
- 3 fire telina
- 2 cepe
- 2 linguri ulei de masline
- 400 ml supa
Mod de preparare:
Se bate carnea şi se condimentează. Se lasă sa se scurgă roşiile şi se păstrează uleiul. Se taie roşiile felii. Se pisează usturoiul, cu fistic; se amestecă împreună cu verdeaţa, brânza, parmezanul şi 2 linguri de ulei de la roşii.
Se unge carnea cu acest amestec şi se aşază deasupra felii de şuncă şi roşii; se rulează pe latura lungă şi se fixează. Se pregătesc legumele şi se; taie mărunt. Se încinge cuptorul la 180°C. Se prăjeşte carnea în ulei 5 min. Se scoate.
Se călesc legumeble în aceeaşi grăsime 2-3 min. Se adaugă carnea şi se stinge cu supă; se coace la cuptor cca 1 oră. Se ornează eventual cu busuioc înainte de servire.
Ruladă de curcan în stil meditereaneean, cu roşii şi bacon
Pofta buna!