Ruladă de curcan umplută cu cremă de branză
PrinteazaO reteta delicioasa de rulada cu:carne de curcan, otet, ulei de masline, sare, piper, zahar, boia dulce, ardei gras rosu, ardei gras galben, branza de vaci, supa de pui, smantana, mustar.
Ingrediente:
- 1,5 kg piept de curcan (sub formă de ruladă, prinsă cu sfoară)
- 1 lingură oţet de vin alb
- 4 linguri ulei de măsline
- sare
- piper măcinat
- 1 vârf de zahăr
- 2 linguri boia de ardei dulce
- 1 ardei gras roşu si 1 galben
- 200 g brânzică de vaci
- 150 ml supă de pui
- 150 g smântână
- 3 linguri muştar
Mod de preparare:
Se amestecă oţetul, 2 linguri de ulei, sarea, piperul, zahărul şi boiaua şi se unge carnea de curcan cu această compoziţie.
Ardeii graşi se spală, se taie jumătăţi, se scot seminţele şi cotorul, după care se taie cubuleţe foarte mici. Carnea se întinde pe o planşetă, se pun deasupra brânzica de vaci şi ardei, după care se rulează la loc şi se leagă bine cu sfoară specială.
Se pune rulada într-o tavă, se toarnă supa de pui şi se lasă cca 1 oră la copt, la 180° C. Se scoate, se lasă 10 minute să se răcească şi se scoate sfoara. Se poate servi cu un sos din smântână şi muştar, asezonat cu sare şi piper.
Pofta buna!