Ruladă de legume
PrinteazaRuladă de legume
- 300 g făină
- 4-5 linguri ulei
- 1 lingură oţet
- sare
Ingrediente pentru umplutură:
- 250 g mazăre din conservă
- 250 g fasole verde de la congelator
- 2 morcovi
- 2 cepe roşii
- 50 g margarină
- 1 lingură făină
- 1 lingură amidon
- 1 linguriţă condiment
- sare
- piper
- ulei
Mod preparare aluat:
Amesteci făina cu uleiul, oţetul şi un praf de sare şi frămânţi până obţii un aluat elastic pe care-l laşi să se odihnească 1 oră.
Mod preparare umplutura:
Cureţi morcovul şi-l pui la fiert în apă rece cu sare. Scurgi mazărea, laşi fasolea să se decongeleze, iar ceapa o cureţi, o tai mărunt şi o căleşti puţin în ulei. Topeşti apoi margarina, adaugi făina şi amidonul, le rumeneşti puţin şi stingi cu o supă preparată din 300 ml apă şi condiment.
Mai dai sosul într-un clocot-două şi-l dai deoparte. După ce a fiert morcovul, îl tai cubuleţe şi-l amesteci cu mazărea, fasolea, ceapa călită, sosul şi potriveşti gustul de sare şi piper.
Imparti aluatul in 2 bucati, din care intinzi 2 foi. Pui pe fiecare jumatate din cantitatea de umplutura, rulezi cu grija si dai ruladele la cuptor, intr-o tava de aragaz unsa cu margarina, pentru 30-35 de minute.
Ruladă de legume
Poftă bună!