Ruladă de porc cu legume şi nuci
PrinteazaRuladă de porc cu legume şi nuci din: pulpa de porc, nuci, sparanghel verde, unt, chifle, lapte, oua, sare, piper, patrunjel, unt.
- 600 g pulpa de porc fara os
- 200 g nuci
- 150 g sparanghel verde
- 50 g unt
- 4 chifle
- 120 ml lapte
- 2 oua
- sare
- piper
- patrunjel
- unt
Mod de preparare:
Se spală carnea şi se taie un buzunar, cu un cuţit ascuţit. Se curăţă sparanghelul şi se taie bucăţi.
Se taie chiflele în cubuleţe, se înmoaie în lapte, se adaugă bucăţele de nucă, sparanghelul tocat şi gălbenuşurile. La final se adaugă albuşurile bătute şi se dă cu sare şi piper.
Se dă carnea cu sare şi se umple cu amestecul de legume si nuci. Se leaga rulada cu sfoară. Se pune în tava de copt, se toarnă apă, se adaugă untul bucăţele şi se coace până se înmoaie.
Carnea se stropeşte din cu sucul lăsat (sau cu apă). Se scoate carnea, se presară cu făină şi se toarnă deasupra puţină apă.
Se scoate sfoara de pe ruladă şi se taie felii. Se serveşte cu cartofi natur şi pătrunjel sat cu sparanghel fiert cu unt.
Ruladă de porc cu legume şi nuci
Pofta buna!